top of page
vinařství
single variety
100% TERROIR
& SPOUSTU ČASU
Když se zamyslím nad pojmem terroir u vína, tak tento výraz pro souhrnný vliv přírodních podmínek pro mě sahá ještě o kousek dál. Když jsme vybavovali sklep prvními nádoby, nepřišla myšlenka na francouzské sudy, barrique, qvevri.. Má představa byla právě o tom dělat vína tak, aby přesně odrážela naši lokalitu - žádné cizí kvasinky, nadbytečné vstupy a žádné cizí dřevo. Oslovili jsme bednáře z vedlejší vesnice Čejkovice, který se zaměřuje na výrobu sudů z okolních lesů. Doposud jsem "svého" bednáře nevyměnil.
Řada "single variety" je o výběru odrůd z našich vinic, dlouhém ležení v akátových sudech nebo nerezu na jemných kalech a dlouhém času na láhvi.
Stěžejní odrůdou pro mě a naše podmínky je zejména Veltlín, Frankovka a André.
bottom of page